استفاده از کنجاله دانه‌های‌روغنی جهت جایگزینی پودر ماهی در تغذیه ماهیان دریایی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

بخش آبزی پروری پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور

چکیده

پودر ماهی مهمترین منبع پروتئین جیره غذایی آبزیان گوشتخوار دریایی می‌باشد. با افزایش تولیدات صنعت آبزی پروری نیاز به این منبع پروتئین متقابلاً افزایش یافته است. در حالی که در این سال‌ها، تامین ماهیان صید دورریز جهت تولید پودر ماهی کاهش چشمگیری یافت. کاهش دسترسی به پودر ماهی، افزایش تقاضا و در پی آن افزایش قیمت چالشی در مقابل پایداری و رشد صنعت آبزی پروری دریایی می‌باشد. براین اساس مطالعه در زمینه یافتن منابع جدیدپروتئین جهت جایگزینی کامل یا جزئی پودر ماهی به موضوعی حائز اهمیت در صنایع غذایی آبزیان مبدل شد. کنجاله دانه‌های روغنی ازجمله منابع پروتئین گیاهی با محتوای پروتئین متوسط (30 تا 50 درصد) هستند. استفاده از این کنجاله‌ها تا سطح 40 درصد جایگزینی پودر ماهی کارایی رشد، بازده تغذیه و اقتصادی قابل قیاس با جیره حاوی پودر ماهی در پی داشته است. کاهش سطح پودر ماهی به نصف در جیره غذایی آبزیان با استفاده از این کنجاله های با صرفه اقتصادی کاهش هزینه خوراک آبزیان را در پی دارد. براین اساس هزینه تولید آبزیان پرورشی کاهش می‌یابد و امکان توسعه پایدار صنعت آبزی پروری فراهم می‌شود.

کلیدواژه‌ها