بررسی نیازهای تغذیه‌ای، ارزش خوراکی و نحوه‌ی پرورش ماهی سوکلا (Rachycentron canadum) در قفس‌های دریایی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بندر عباس

2 .

3 پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور-ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی

4 موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

چکیده

ماهی سوکلا یکی از مهمترین گونه‌ها در صنعت آبزی‌پروری جهان می‌باشد. این گونه رشد سریعی دارد و قادر است به 4 تا 6 کیلوگرم در یک سال برسد. این ماهی گوشت‌خوار بوده به طوری که نیاز پروتئینی و چربی آن به ترتیب 5/44 و 76/5 درصد می‌باشد. همچنین برای رسیدن به ضریب رشد ویژه مطلوب به 1/21 درصد کربوهیدرات در جیره غذایی احتیاج دارد. در طبیعت، ماهی عمده‌ترین رژیم غذایی سوکلا با 3/95 درصد را به خود اختصاص داده است و پس از آن اسکوئید (1/3 درصد)، خرچنگ (5/1 درصد) و میگو (07/0 درصد) در رتبه‌های بعد می‌باشند. میزان پروتئین و چربی در گوشت فیله شده سوکلا به ترتیب 3/20 و 6 درصد از وزن تر بود. مجموع ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید در گوشت ماهی سوکلا 2/0 گرم به ازای هر 100 گرم گوشت بود. هزینه‌های مربوط به غذا، تأمین بچه ماهی انگشت قد و هزینه کارگری از مهمترین هزینه‌های عملیاتی در پرورش ماهی سوکلا در قفس می‌باشد. ماهی سوکلا به عنوان یک گونه بومی به دلیل رشد سریع گزینه‌ی مناسبی برای معرفی به قفس‌های دریایی در ایران می‌باشد.

کلیدواژه‌ها