2
بخش هماهنگی امور پژوهشی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده
امروزه پرورش آبزیان در قفس در آبهای آزاد بعنوان یک رویکرد نوین مطرح و از مهمترین علل موفقیت جوامع در صنعت آبزی پروری محسوب میشود. این رویکرد زمینه افزایش ظرفیت تولید به علت وسعت دریاها را فراهم میسازد و بدلیل عدم نیاز به هوادهی، کاهش هزینههای تامین و نگهداری و در نتیجه شرایط مناسب پرورش را ممکن میسازد. به منظور تحقق اهداف فوق نیاز است تا تمرکز بر جنبه های فنی بیش از پیش انجام گیرد تا مسیر توسعه و تجاری سازی این فناوری هموارتر شود. در این تحقیق نکات و یافته های ترویجی در راستای طراحی و پیادهسازی سازههای قفس مطرح شده است. این نکات در برگیرنده اصول اولیه شامل انتخاب سایت، مواد سازنده و در نهایت تخمین اندازه و تعداد قفسها میباشد. با بررسی نمونه دادههای تجربی، ارتباط بین اندازه توری قفس، وزن زیست توده و وزن ماهی ارائه شد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش مساحت منطقه تحت پرورش، تعداد قفسهای مورد نیاز نیز تقریبا رشد خطی دارد به گونه ای که با 5 برابر شدن مساحت، تعداد قفسهای مورد نیاز با ضریب 1.2 رشد خواهند داشت. در مورد جنس قفس نیز نتایج بررسیها حاکی از این است که جنس قفس مناسب برای پرورش در دریای خزر و آب های خلیج فارس پلی اتیلن میباشد اما حجم قفسهای دریای خزر نسبت به آبهای خلیج فارس حدود 2.25 برابر بزرگتر است.
غرا, کامیار, & حافظیه, محمود. (1400). نکات ترویجی در طراحی و پیاده سازی سازه های قفس به منظور آبزی پروری در آبهای آزاد. دو فصلنامه ماهیان دریایی, 5(2), 16-24.
MLA
کامیار غرا; محمود حافظیه. "نکات ترویجی در طراحی و پیاده سازی سازه های قفس به منظور آبزی پروری در آبهای آزاد". دو فصلنامه ماهیان دریایی, 5, 2, 1400, 16-24.
HARVARD
غرا, کامیار, حافظیه, محمود. (1400). 'نکات ترویجی در طراحی و پیاده سازی سازه های قفس به منظور آبزی پروری در آبهای آزاد', دو فصلنامه ماهیان دریایی, 5(2), pp. 16-24.
VANCOUVER
غرا, کامیار, حافظیه, محمود. نکات ترویجی در طراحی و پیاده سازی سازه های قفس به منظور آبزی پروری در آبهای آزاد. دو فصلنامه ماهیان دریایی, 1400; 5(2): 16-24.