• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
فصلنامه ماهیان دریایی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 1 (تابستان 1396)
شماره شماره 1
طرفی موزان زاده, منصور, غفله مرمضی, جاسم, پقه, اسمعیل, ذبایح نجف آبادی, مجتبی. (1396). فرمولاسیون جیره غذایی و تغذیه ی ماهی صبیتی پرورشی (Sparidentex hasta). فصلنامه ماهیان دریایی, 1(1), 23-32.
منصور طرفی موزان زاده; جاسم غفله مرمضی; اسمعیل پقه; مجتبی ذبایح نجف آبادی. "فرمولاسیون جیره غذایی و تغذیه ی ماهی صبیتی پرورشی (Sparidentex hasta)". فصلنامه ماهیان دریایی, 1, 1, 1396, 23-32.
طرفی موزان زاده, منصور, غفله مرمضی, جاسم, پقه, اسمعیل, ذبایح نجف آبادی, مجتبی. (1396). 'فرمولاسیون جیره غذایی و تغذیه ی ماهی صبیتی پرورشی (Sparidentex hasta)', فصلنامه ماهیان دریایی, 1(1), pp. 23-32.
طرفی موزان زاده, منصور, غفله مرمضی, جاسم, پقه, اسمعیل, ذبایح نجف آبادی, مجتبی. فرمولاسیون جیره غذایی و تغذیه ی ماهی صبیتی پرورشی (Sparidentex hasta). فصلنامه ماهیان دریایی, 1396; 1(1): 23-32.

فرمولاسیون جیره غذایی و تغذیه ی ماهی صبیتی پرورشی (Sparidentex hasta)

مقاله 3، دوره 1، شماره 1، تابستان 1396، صفحه 23-32  XML اصل مقاله (169 K)
نوع مقاله: مقاله ترویجی
نویسندگان
منصور طرفی موزان زاده 1؛ جاسم غفله مرمضی2؛ اسمعیل پقه1؛ مجتبی ذبایح نجف آبادی1
1ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی، پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.
2پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.
چکیده
ماهی صبیتی یکی از گونه های کاندید جهت پرورش در خلیج فارس و دریای عمان است، بدین جهت تحقیقاتی در جهت فرمولاسیون جیره ی غذایی مناسب برای این گونه صورت گرفته است. نتایج این تحقیقات نشان داد که جیره غذایی ماهی صبیتی پرورشی حداقل باید حاوی 48 % پروتئین خام، 15 % چربی خام، 15 % کربوهیدرات و 20 کیلوژول بر گرم انرژی باشد. علاوه بر آن میزان بهینه اسید های آمینه ضروری در جیره غذایی این گونه (بر اساس گرم بر 16 گرم نیتروژن) برابر است با: آرژنین 3/5، لیزین 6، ترئونین 2/5، هیستیدین 5/2، ایزولوسین 6/4، لوسین 4/5، متیونین و سیستئین 4، فنیل آلانین و تیروزین 6/5، تریپتوفان 1 و والین 6/4. علاوه بر آن، میزان مناسب اسید های چرب بلند زنجیره چند غیر اشباع سری n-3 و محکمل لسیتین سویا در جیره غذایی این گونه به ترتیب 8/0 و 6 % پیشنهاد گردید. حداکثر جایگزینی پودر ماهی با پروتئین سویا در جیره غذایی (ایزوله سویا و پودر سویا 48 %) در حدود 3/27 % می‌باشد. از سوی دیگر روغن‌های گیاهی برای جایگزینی کامل با روغن ماهی در جیره غذایی این گونه پیشنهاد می‌گردد. این گونه رشد جبرانی را در دوره‌های محدودیت‌های غذایی کوتاه مدت از خود نشان می دهد و بهترین نحوه ی غذادهی در مرحله پرورشی این گونه تغذیه حداقل 2 بار در روز تا حد سیری می‌باشد.
کلیدواژه ها
ماهی صبیتی؛ جیره غذایی؛ رشد؛ کارایی تغذیه؛ پرورش
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 452
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 157
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.