بررسی تاثیرات اسیدهای آلی بر ماهیان دریایی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

گروه شیلات، دانشکده شیلات ومحیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

استفاده از آنتی‌بیوتیک در غذای موجودات آبزی پرورشی برای کاهش بیماری‌های عفونی یا تقویت عملکرد رشد انجام می‌شود. در سال‌های اخیر، استفاده پیشگیرانه از آنتی‌بیوتیک ها مورد انتقاد قرار گرفته است که در نهایت منجر به ممنوعیت تولید و پروش موجودات پرورشی توسط بسیاری از کشورها شده است. با توجه به محدودیت‌های فعلی در استفاده از آنتی‌بیوتیک، یک نیاز اساسی برای ارزیابی گزینه‌ها وجود دارد. اسیدهای آلی و یا نمک‌های آن‌ها یک جایگزین بالقوه برای جلوگیری از استفاده و ترویج بیش از حد آنتی‌بیوتیک‌ها و نیز به عنوان مکمل غذایی و مواد ضدمیکروبی، اخیرا مورد توجه بسیاری از محققان و پرورش‌دهندگان قرار گرفته است. این مطالعه مروری با تأکید بر تأثیرات اسیدهای آلی بر رشد، استفاده به عنوان مواد مغذی، در دسترس قراردادن مواد معدنی، بهبود فلور روده و مقاومت در برابر بیماری در ماهیان دریایی می‌باشد. بسیاری از مطالعات گزارش کرده‌اند که برخی از اسیدهای آلی می‌توانند به طور قابل توجهی عملکرد رشد و سلامت ماهی را افزایش دهند که این نتایج ارائه شده، به نظر می‌رسد به گونه‌های آبزیان، نوع و غلظت اسیدهای آلی و شرایط محیط پرورشی مورد استفاده بستگی دارد.

کلیدواژه‌ها